Pridať recept

FOTORECEPT: Babičkin mrkvový koláč

44
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
varené zemiaky
250 g
cukor práškový
500 g
múka polohrubá
1 ks
vajce
100 g
palmarín
1 ks
kypriaci prášok Dr Oetker
1 ks
vanilkový cukor Dr Oetker
1 ČL
škorca mletá

Plnka

200 g
strúhaná mrkva
100 g
kryštálový cukor
200 g
mleté orechy
50 g
detské piškóty mrvené
1/2 ks
citrónová šťava
1 ks
vanilkový cukor Dr Oetker

postup

Tento koláčik tiež zaradujem medzi tie babičkovské recepty, lebo je z mojej starej kuchárskej knížky po babičke.
1.
Z uvedených surovin vypracujeme cesto./Ja som použila vajička od japoniek a to sú veľmi malé,ale stačí jedno veľké./
Fotorecept: Babičkin mrkvový koláč
Fotorecept: Babičkin mrkvový koláč
Zdroj: anka813
 
2.
Mrkvu postrúhame,pridáme cukor,podlejeme trochou vody a udusíme do mäkká.
Fotorecept: Babičkin mrkvový koláč
Fotorecept: Babičkin mrkvový koláč
Zdroj: anka813
3.
Orechy a piškoty zomelieme,
Fotorecept: Babičkin mrkvový koláč
Fotorecept: Babičkin mrkvový koláč
Zdroj: anka813
4.
Pridáme do mäkkej mrkvy,
Fotorecept: Babičkin mrkvový koláč
Fotorecept: Babičkin mrkvový koláč
Zdroj: anka813
5.
Pridáme vanilkový cukor a citronovu šťavu a premiešame.
Fotorecept: Babičkin mrkvový koláč
Fotorecept: Babičkin mrkvový koláč
Zdroj: anka813
6.
Z cesta oddelíme asi 1/3
Fotorecept: Babičkin mrkvový koláč
Fotorecept: Babičkin mrkvový koláč
Zdroj: anka813
7.
a väčšiu časť vyvaľkáme vo veľkosti plechu a cesto uložíme na pomastený plech.naň rozotrieme vychladenú plnku.
Fotorecept: Babičkin mrkvový koláč
Fotorecept: Babičkin mrkvový koláč
Zdroj: anka813
8.
menšie cesto rozvaľkáme a narežeme na pásiky,ktoré použijeme na mriežky.
Fotorecept: Babičkin mrkvový koláč
Fotorecept: Babičkin mrkvový koláč
Zdroj: anka813
9.
pásiky poukladáme na plnku do mriežky a koláč upečieme.
Fotorecept: Babičkin mrkvový koláč
Fotorecept: Babičkin mrkvový koláč
Zdroj: anka813
10.
Upečený necháme vychladnuť a pokrájame na kocky.
Fotorecept: Babičkin mrkvový koláč
Fotorecept: Babičkin mrkvový koláč
Zdroj: anka813
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať