Pridať recept

Krémová cibuľová polievka

ingrediencie

200 g
cibuľa
3 PL
olej
1 PL
hladká múka
1,25 litre
mäsový vývar
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
chlebové krutóny
trochu
petržlenová vňať
podľa chuti
smotana

postup

1.
Cibuľu, pokrájanú na kolieska, opražíme na oleji doružova. Zasypeme múkou, opražíme, zalejeme vývarom, posolíme, pokoreníme a varíme, kým cibuľa nie je mäkká.
 
2.
Polievku rozmixujeme alebo prepasírujeme a zjemníme smotanou. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame s opraženými kockami žemle.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať