Pridať recept

Krémová hrášková polievka

ingrediencie

250 g
hrášok
1 ks
cibuľa
1,25 litre
voda
1 PL
maslo
1 PL
hladká múka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
4 PL
smotana

postup

1.

Hrášok a nadrobno pokrájanú cibuľu zalejeme vodou, uvaríme ich domäkka a rozmixujeme alebo prelisujeme (2 PL hrášku si odložíme).

 
2.

Z masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, pridáme pretlak z hrášku a cibule, rozmiešame, posolíme, pokoreníme a povaríme.

3.

Krémovú hráškovú polievku zjemníme smotanou a iba prehrejeme. 

4.

Podávame s trochou celého hrášku.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať