Pridať recept

Fazuľový guláš

ingrediencie

300 g
červená fazuľa
3 PL
olej
2 ks
cibuľa
1 štipka
mletá štipľavá červená paprika
1 KL
mletá sladká paprika
2 PL
hladká múka
1 kocka
bujón
100 ml
voda
2 strúčiky
cesnaku
trochu
čierne korenie
1 štipka
majorán
trochu
soľ

postup

1.

Prepláchnutú a vopred namočenú fazuľu zalejeme vodou, aby bola ponorená a uvaríme takmer domäkka.

 
2.

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, zasypeme mletou paprikou a múkou, premiešame, zalejeme vodou a opäť dôkladne premiešame.

3.

Pridáme ju do fazule, potom bujónovú kocku, prelisovaný cesnak, korenie, majoránku, posolíme a povaríme. Ak je guláš prihustý, prilejeme vodu a necháme zovrieť.

4.

Podávame s chlebom alebo pečivom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.