Pridať recept

Ryžové guľky plnené mletým mäsom

ingrediencie

1 hrnček
ryźa
1 ks
vajce
1 PL
kukuričný škrob
1/2 KL
kurkuma
trochu
soľ
1/2 hrnček
ryžová múka
100 g
mleté mäsa
5 PL
strúhanka
trochu
olej

postup

1.

Ryžu dôkladne uvaríme vo vode. Necháme vychladnúť a pridáme vajce, škrob, kurkumu a štipku soli. Aby vzniklo hutné cesto, prisypeme podľa potreby ryžovú múku a zamiešame.

 
2.

Z vypracovaného cesta na pomúčenej doske vytvarujeme valček, z ktorého krájame hrubšie plátky. Do každého vložíme lyžičku mletého mäsa a vyformujeme guľky, ktoré asi 10 min. varíme vo vriacej vode.

3.

Nakoniec na oleji v hlbšej panvici opražíme strúhanku a obalíme v nej uvarené guľky. Podávame ich ako samostatné jedlo so zeleninou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...