Pridať recept

FOTORECEPT: Špaldové tyčinky s medvedím cesnakom

Fotorecept: Špaldové tyčinky s medvedím cesnakom
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

500 g
špaldová hladká múka
20 g
sušené droždie
300 ml
mlieko
2 KL
soľ
1 PL
maslo
100 g
medvedí cesnak
hrubozrnná soľ

postup

Slaná chuťovka k pivu alebo vínu :)
1.
Z múky, droždia, roztopeného masla, soli a mlieka spracujeme cesto, ktoré dáme na 30 minút nakysnúť.
Fotorecept: Špaldové tyčinky s medvedím cesnakom
Fotorecept: Špaldové tyčinky s medvedím cesnakom
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Medzitým si maslo vymiešame s medvedím cesnakom, ktorý sme umyli a nasekali na jemno.
Fotorecept: Špaldové tyčinky s medvedím cesnakom
Fotorecept: Špaldové tyčinky s medvedím cesnakom
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 0,5 cm a potrieme ho rovnomerne maslovo-cecnakovou zmesou.
Fotorecept: Špaldové tyčinky s medvedím cesnakom
Fotorecept: Špaldové tyčinky s medvedím cesnakom
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Cesto rozdelíme na polovicu a preložíme plnkou na stred. Narežeme pásiky hrubé asi 2 cm (dĺžku nechám na vašom uvážení).
Fotorecept: Špaldové tyčinky s medvedím cesnakom
Fotorecept: Špaldové tyčinky s medvedím cesnakom
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Špaldové tyčinky s medvedím cesnakom
Fotorecept: Špaldové tyčinky s medvedím cesnakom
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Pásiky postupne skrútime a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry na 190 stupňov iba na 5 minút.
Fotorecept: Špaldové tyčinky s medvedím cesnakom
Fotorecept: Špaldové tyčinky s medvedím cesnakom
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Maslo sa začne topiť, a to je čas, kedy posypeme tyčinky hrubou soľou. Vložíme naspäť do rúry, teplotu necháme takú istú a pečieme priližne 30-40 minút, pokým tyčinky krásne zhnednú.
Fotorecept: Špaldové tyčinky s medvedím cesnakom
Fotorecept: Špaldové tyčinky s medvedím cesnakom
Zdroj: ivet_hrabovska
7.
Dobrú chuť!
Fotorecept: Špaldové tyčinky s medvedím cesnakom
Fotorecept: Špaldové tyčinky s medvedím cesnakom
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
23.3.2016 08:23 | |
+6 -1
V recepte nie je k plnke spomenute mnozstvo masla k cesnaku. Cas pecenia je pridlhy v pomere ku 190°C. Recept by bolo vhodne upravit. Inak chutne, chrumkave.
Podobné články
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Medvedí cesnak
Jeho sezóna už začala, ALE POZOR! Takmer každý si ho mýli s touto jedovatou rastlinou! Vyskúšajte aj naše recepty s medvedím cesnakom
Jeho sezóna je krátka, preto si ho doprajte čo najčastejšie a v tých najlepších receptoch. Viete, že mnoho...
Trojuholníčky s medvedím cesnakom a údeným syrom
Nebudete stíhať dokladať! Geniálne trojuholníčky s medvedím cesnakom a údeným syrom, je to pochúťka ako hrom, uložte si recept na Veľkú Noc!
Čím prekvapiť návštevu? Upečte im dnes dokonalé kysnuté trojuholníčky s medvedím cesnakom a údeným syrom. Bomba!
TOP
Zbierka najlepších receptov s medvedím cesnakom: Najlepšie recepty s medvedím cesnakom: Jeho sezóna už začala,
Zbierka najlepších receptov s medvedím cesnakom: Jeho sezóna už začala, pri zbieraní nezabudnite urobiť túto jednu vec
Sezóna medvedieho cesnaku je v plnom prúde a my sme si pre vás pripravili výber tých najlepších receptov. Nech...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...