Pridať recept

Naklíčené sójové bôby

ingrediencie

300 g
sójové bôby

postup

1.

Sójové bôby najskôr prepláchneme a potom namočíme do studenej vody a aspoň 12 hod. necháme pučať.

 
2.

Vodu zlejeme, semená znova prepláchneme, necháme odkvapkať a uložíme na teplé tmavšie miesto. Bôby musíme 3-4 krát denne preplachovať.

3.

Klíčkov a výhonkov sa spravidla dočkáme po troch až šiestich dňoch. Jeden deň pred spotrebou naklíčené semená vystavíme na priame svetlo, aby zozeleneli.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.