Pridať recept

Cestoviny s paradajkovou omáčkou a krevetami

Cestoviny s paradajkovou omáčkou a krevetami
Zdroj: dreamstime
4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 PL
olivový olej
20 ks
krevety bez škrupiny
podľa chuti
mleté čierne korenie, soľ, mletá červená paprika
1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
2 hrnčeky
lúpané paradajky
1/4 hrnček
voda
1/2 kocka
kurací bujón
1 PL
bazalka
1/4 KL
sušené oregáno
1/2 hrnček
smotana na šľahanie
250 g
cestoviny penne

postup

1.
Vo veľkej panvici rozpálime olivový olej a opečieme na ňom krevety vždy minútu z každej strany do ružova. Dochutíme ich soľou, mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou. Ešte chvíľu ich opečieme a vyberieme na tanier.
 
2.
Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridáme lúpané paradajky, kurací bujón rozpustený vo vriacej vode, bazalku, oregano a zmes varíme približne 15 minút. Prilejeme smotanu, omáčku rozmixujeme, pridáme naspäť krevety a cestoviny uvarené podľa návodu na obale.
3.
Ak je potrebné cestoviny dochutíme soľou, mletým čiernym korením a ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať