FOTORECEPT: Cuketovo-perníková bábovka
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
70
g
cukor
50
ml
kokosový olej
1
ks
citrón
400
g
nastrúhaná cuketa
200
g
múka polohrubá
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
2
KL
perníkové korenie
1
KL
jedlá sóda
1,5
PL
kakao
čokoládová poleva
postup
2.
Celé vajcia vyšľaháme spolu s cukrom do peny, potom pridáme roztopený kokosový olej. Na obrázku je vidieť síce med, ale doporučujem použiť cukor. Druhý pokus s cukrom bol omnoho lepší.
3.
Múku zmiešame s korením, práškom do pečiva, sódou a kakaom.
4.
K vyšľahaným vajciam s cukrom primiešame opatrne múčnu zmes, pridáme 1 PL citrónovej šťavy a nakoniec primiešame nastrúhanú cuketu.
5.
Malú bábovkovú formu s priemerom 18 cm vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto do nej vylejeme a 3x jemne buchneme formou o stôl, aby nám unikli prebytočné bublinky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.