Pridať recept

Hranolky zo sladkých zemiakov

ingrediencie

1 kg
sladké zemiaky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
olej na vyprážanie

postup

1.

Ošúpané sladké zemiaky (bataty) pokrájame na rovnako veľké hranolky. Zalejeme ich studenou vodou a necháme asi 30 min. odstáť, aby sa z nich vyplavil nadbytočný škrob.

 
2.

Hranolky scedíme a osušíme v utierke, aby olej pri pražení nestriekal. Vkladáme ich do rozohriateho oleja a za občasného potrasenia nádobou pomaly pražíme takmer domäkka.

3.

Predpražené hranolky vyberieme, dáme odkvapkať a prikryté odložíme nabok. Tesne pred podávaním ich dopražíme v rozohriatom oleji dozlatista. 

4.

Vyberieme ich a rozložíme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného tuku. Nakoniec ich posolíme a ihneď podávame.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Gratinované sladké zemiaky
Fantastické recepty zo sladkých zemiakov, ktoré odľahčia žalúdok po sviatkoch! Ak ich raz ochutnáte, iné robiť už nebudete + FINTA kuchára
Sladké zemiaky, známe ako batáty, sú sladkou odrodou zemiakov a sú mimoriadne obľúbené. Ideálne sú...
Belgické hranolčeky
Belgické hranolčeky: Keď ich vyskúšate, nikdy nebudete chcieť iné
Slováci často zvyknú označovať naše klasické vyprážané hranolky ako belgické. V skutočnosti ich proces...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...