Pridať recept

Syrové zemiakové krokety

ingrediencie

800 g
uvarené zemiaky v šupke
100 g
strúhaný syr
40 g
maslo
2 ks
vaječný žĺtok
podľa chuti
soľ
2 PL
škrobová múčka
2 ks
vajce
trochu
strúhanka na obaľovanie
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.

Uvarené zemiaky ošúpeme a ešte teplé prelisujeme. Do vychladnutých zemiakov pridáme maslo, žĺtky, škrobovú múčku, strúhaný syr, soľ a dôkladne premiešame.

 
2.

Z cesta navlhčenými rukami formujeme menšie valčeky, ktoré namočíme v rozšľahaných vajciach a obalíme v strúhanke. Vyprážame ich v rozohriatom oleji dozlatista. 

3.

Hotové ich ukladáme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného tuku. Podávame ako prílohu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Brokolicovo-syrové krokety
Takto ste brokolicu ešte neskúšali: Vyprážaná chuťovka s roztekajúcim sa syrom
Brokolicové krokety ako fantastická pochúťka k telke či extra chutná príloha.
Zemiakové krokety
Rýchle krokety bez šúpania zemiakov
Perfektný tip na silvestrovské pohostenie alebo len tak k telke. Kto má rád kroketky, zamiluje si aj tieto...