Karfiolové krokety
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
uvarené zemiaky v šupke
40
g
maslo
2
ks
vaječný žĺtok
200
g
karfiol
50
g
strúhaný syr
trochu
mleté biele korenie
podľa chuti
soľ
2
ks
vajce
trochu
strúhanka na obaľovanie
trochu
olej na vyprážanie
postup
1.
Uvarené zemiaky ošúpeme a ešte teplé prelisujeme. Do vychladnutých zemiakov pridáme maslo, žĺtky, soľ a dôkladne premiešame. Potom pridáme nadrobno posekaný uvarený karfiol, strúhaný syr a ochutíme mletým bielym korením.
2.
Z cesta navlhčenými rukami formujeme menšie valčeky, ktoré namočíme v rozšľahaných vajciach a obalíme v strúhanke. Vyprážame ich v rozohriatom oleji dozlatista.
3.
Hotové ich ukladáme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného tuku. Podávame ako prílohu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.