Pridať recept

Bravčové mäso na šalvii

ingrediencie

800 g
bravčové pliecko
3 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
2 KL
sušená šalvia
250 ml
biele víno
2 PL
maslo

postup

1.

Mäso potrieme cesnakom, posolíme, pokoreníme a vložíme do pekáča. Najskôr ho prudko opečieme a potom podlejeme.

 
2.

Mäso vyberieme a do vypečenej šťavy pridáme šalviu, prilejeme víno, premiešame a chvíľku prudko povaríme. Potom ho vrátime do pekáča a dopečieme domäkka. Podľa potreby podlievame ďalším vínom. Šťavu nakoniec zjemníme maslom.

3.

Bravčovinu na šalvii podávame s novými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...