Pridať recept

Fazuľové struky na smotane so slaninou

Fazuľové struky na smotane so slaninou
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

800 g
fazuľový struk
podľa chuti
soľ
trochu
vriaca voda
2 PL
olej
50 g
anglická slanina
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1 KL
hladká múka
1 KL
majorán
200 ml
smotana
50 g
tvrdý syr

postup

1.

Fazuľové struky zbavíme vlákien a pokrájame na menšie kúsky. Prilejeme len toľko vriacej posolenej vody, aby boli zaliate a povaríme domäkka. Potom ich scedíme a vývar si odložíme.

 
2.

Na oleji opražíme plátky slaniny, cibuľu a cesnak, dozlatista. Pridáme múku, zriedime vývarom zo strukov, ochutíme majoránom, dôkladne prevaríme, až kým omáčka nezhustne.

3.

Vmiešame smotanu, strúhaný syr a fazuľové struky a varíme, kým sa syr neroztopí. Podávame s varenými zemiakmi alebo ako prílohu k mäsu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať