Pridať recept

Kačacie prsia s červenou kapustou a makovými haluškami

Kačacie prsia s červenou kapustou a makovými haluškami
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

2 ks
kačacie prsia
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 ks
cibuľa
100 ml
suché červené víno

K dusenej kapuste

1 kg
červená kapusta
3 PL
olej
štipiek
soľ
2 PL
kačacia masť
štipiek
rasca
mleté čierne korenie
2 PL
cukor
2 PL
vínny ocot

Makové halušky

250 g
zemiaky
štipiek
soľ
200 g
múka
50 g
maslo
1 ks
vajce
50 g
mletý mak

postup

1.
Kožu na prsiach husto porežeme, natrieme soľou a čiernym korením. Na zohriatej kačacej masti ich dookola opečieme a spolu s cibuľkou vložíme do ohňovzdornej misy. Podlejeme červeným vínom, prikryjeme a v predhriatej rúre pri teplote 220°C ich za 30-35 minút upečieme. Počas pečenia ich raz - dva razy polejeme výpekom. Keď mäso zmäklo, odkryjeme ho a dopekáme, aby bola koža chrumkavá.
 
2.
Červenú kapustu nastrúhame alebo narežeme na veľmi tenké pásiky. Osolíme a po niekoľkých minútach státia ich rukou postískame a vytlačíme z nej prebytočnú vodu. Na oleji ju miešajúc udusíme. Ochutíme mletým čiernym korením, rascou, cukrom, potom ju stiahneme z ohňa. Ochutíme niekoľkými kvapkami vinného octu, aby dostala pikantnú chuť. TIP : môžeme primiešať ríbezle.
3.
K makovým haluškám očistené zemiaky uvaríme v slanej vode, scedíme a ešte teplé prelisujeme. Keď vychladli, s polovičkou masla, celým vajíčkom, mletým makom a múkou ich spracujeme na vláčne cesto. Na spôsob klasických rezancov urobíme korbáčiky, narežeme ich na kratšie kúsky a vyvaríme v slanej vode. Necháme ich odkvapkať a zmiešame s druhou polovicou masla.
4.
Do chrumkava upečené kačacie prsia nakrájame a podávame obložené kapustou a podľa chuti makovými haluškami. TIP: Ak nemáte chuť skúšať nové veci, môžete podávať s knedľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Makové chuťovky na sviatočný stôl.
15 receptov na vianočné pečenie s makom. Tento rok ich musíte vyskúšať!
Vianoce sa nezadržateľne blížia, preto vám každý deň prinášame najobľúbenejšie inšpirácie na vianočné...
Fotorecept: Kukuričné halušky so sladkým tofu a kokosom
TOP 5 receptov na halušky: Tradičné i menej rozšírené recepty na slovenskú klasiku
Ktoré recepty na halušky sú vaše najobľúbenejšie? Prvé miesto prekvapivo nepatrí bryndzákom...
Červená kapusta
Naše telo ju potrebuje: Túšite, čo všetko obsahuje? Toto sú dôvody, prečo jesť červenú kapustu + recepty
Zimná zelenina, ktorá má nespočetné množstvo benefitov pre naše zdravie a navyše je chutná. Čo všetko...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.