Ružičkový kel na slanine a majoráne
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
ružičkový kel
trochu
studená voda
podľa chuti
soľ
2
PL
olej
1
ks
cibuľa
100
g
anglická slanina
trochu
vývar
1
KL
majorán
postup
1.
Ružičky kelu krátko povaríme v mierne posolenej vode, scedíme a dáme odkvapkať.
2.
Na oleji opražíme na kocky nakrájanú cibuľu a slaninu dozlatista.
3.
Pridáme kelové ružičky a za občasného premiešame ich trochu opražíme. Podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Nakoniec ich ochutíme majoránom. Podávame ako prílohu k mäsu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.