Pridať recept

Dusená žihľava

ingrediencie

2 PL
maslo
1 ks
cibuľa
2 PL
hladká múka
450 g
žíhľava
100 ml
mlieko
2 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ

postup

1.

Na masle opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku. Listy žihľavy krátko sparíme v malom množstve mierne posolenej vody, scedíme a posekáme najemno.

 
2.

Keď sa žihľava rozohreje, prilejeme mlieko, pridáme pretlačený cesnak rozotretý so soľou a dusíme do zhustnutia.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Žihľavové pyré. Výborná príloha k čomukoľvek. Aj k inej prílohe.
Hlad nás premohol a v chladničke len zeler a pár zemiakov. Boli sme tesne pred nákupom. A tak som vybehla...
Životabudič žihľava nepatrí len do čaju
Nepríjemná burina či liečivý zázrak? Záleží od uhla pohľadu.
Pŕhľava dvojdomá
VIDEO: Všemocná pŕhľava
Nazbierajte si pŕhľavu a pripravte si chutnú polievku, liečivý čaj či tinktúru.
Zihlava dvojdoma prhlava bylinka dreamstime.com
Kráľovná liečivých bylín - Žihľava dvojdomá alebo pŕhľava
Záhradkári ju považujú za burinu, deti za úhlavného nepriateľa kvôli jej „pálivým“ listom a pre iných je...
Žiadna bolesť, veľa výhod: Prečo je žihľavový čaj dobrý pre vaše zdravie?
Žiadna bolesť, veľa výhod: Prečo je žihľavový čaj dobrý pre vaše zdravie?
Vždy, keď môžeme, držíme si od žihľavy veľký odstup. Páli pokožku a spôsobuje jej opuchnutie a vytvára...