Pridať recept

Čokoládové cupcakes s krémom z arašidového masla

Čokoládové cupcakes s krémom z arašidového masla
Zdroj: dreamstime
12
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

1 hrnček
kakao
1 hrnček
cukor
3 hrnčeky
hladká múka
2 KL
jedlá sóda
1/2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 hrnček
kvalitná horká čokoláda
4 ks
vajce
1 hrnček
maslo
1 hrnček
káva alebo horúca voda
1 hrnček
kyslá smotana
1 KL
vanilkový extrakt

Krém:

1/2 hrnček
maslo
1/2 hrnček
arašidové maslo
1/2 hrnček
kakao
1/2 KL
vanilkový extrakt
2 KL
mlieko
2 hrnčeky
práškový cukor
1 ks
čokoládová tyčinka

postup

1.
Rúru pred pečením vyhrejeme na 175°C a formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami.
 
2.
Do misky nasypeme múku, kakao, cukor, jedlú sódu a kypriaci prášok do pečiva. V druhej miske vymiešame vajíčka, maslo, kávu alebo horúcu vodu, kyslú smotanu a vanilkový extrakt. Mokré a suché suroviny zmiešame dohromady a vymiešame hladké cesto, do ktorého vmiešame rozlámanú čokoládu. Cestom naplníme košíčky, vložíme ich do rúry a pečieme približne 18 minút.
3.
Medzitým si pripravíme krém z arašidového masla. V miske mixérom vymiešame normálne ale aj arašidové maslo. Primiešame vanilkový extrakt, mlieko a nakoniec práškový cukor podľa chuti. Američania dávajú do tohto krému dvojnásobné množstvo cukru.
4.
Upečené cupcakes necháme vychladnúť, potom ich ozdobíme krémom z arašidového masla a kúskami čokoládovej tyčinky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať