Čokoládové cupcakes s krémom z arašidového masla
12
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
1
hrnček
kakao
1
hrnček
cukor
3
hrnčeky
hladká múka
2
KL
jedlá sóda
1/2
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
hrnček
kvalitná horká čokoláda
4
ks
vajce
1
hrnček
maslo
1
hrnček
káva alebo horúca voda
1
hrnček
kyslá smotana
1
KL
vanilkový extrakt
Krém:
1/2
hrnček
maslo
1/2
hrnček
arašidové maslo
1/2
hrnček
kakao
1/2
KL
vanilkový extrakt
2
KL
mlieko
2
hrnčeky
práškový cukor
1
ks
čokoládová tyčinka
postup
1.
Rúru pred pečením vyhrejeme na 175°C a formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami.
2.
Do misky nasypeme múku, kakao, cukor, jedlú sódu a kypriaci prášok do pečiva. V druhej miske vymiešame vajíčka, maslo, kávu alebo horúcu vodu, kyslú smotanu a vanilkový extrakt. Mokré a suché suroviny zmiešame dohromady a vymiešame hladké cesto, do ktorého vmiešame rozlámanú čokoládu. Cestom naplníme košíčky, vložíme ich do rúry a pečieme približne 18 minút.
3.
Medzitým si pripravíme krém z arašidového masla. V miske mixérom vymiešame normálne ale aj arašidové maslo. Primiešame vanilkový extrakt, mlieko a nakoniec práškový cukor podľa chuti. Američania dávajú do tohto krému dvojnásobné množstvo cukru.
4.
Upečené cupcakes necháme vychladnúť, potom ich ozdobíme krémom z arašidového masla a kúskami čokoládovej tyčinky.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.