Pridať recept

Okrúhly chrumkavý chlieb

ingrediencie

Kvások:

1/2 hrnček
hladká múka
1 KL
sušené droždie
1 hrnček
voda

Cesto:

3 PL
voda
1 KL
cukor
1,5 KL
soľ
1/4 hrnček
hladká múka

postup

1.
Do pekárne nalejeme vodu, pridáme droždie a múku. Zvolíme program - Vymiesiť cesto, necháme ho miesiť približne 5 minút, potom cesto necháme kysnúť najlepšie cez noc prikryté utierkou.
 
2.
Do pekárne na druhý deň prilejeme vodu, pridáme cukor, soľ a múku. Opäť cesto premiesime a necháme vykysnúť na dvojnásobok svojho objemu.
3.
Vymiesené cesto z pekárne vyberieme na pomúčenú dosku, prikryjeme ho a necháme opäť vykysnúť. Rúru medzitým vyhrejeme na 200°C a chlieb rozrežeme nožíkom na povrchu. Preložíme ho na plech, vložíme do rúry a pečieme približne 30 minút
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Dávate chlieb do mrazničky? Vyhnite si týmto 3 prešľapom a rozmrazené pečivo bude ako práve prinesené z obchodu
Každý, kto dáva chlieb do mrazničky, by mal toto vedieť! Prestaňte robiť tieto 3 veci a bude opäť krásne chrumkavý a ako čerstvý!
Zase ste si kúpili príliš veľa chleba a nie ste si istí, či ho stihnete zjesť než začne chytať pleseň? Bola...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...