Buchty s petržlenovou vňaťou a cesnakom
16
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
233
ml
cottage cheese
1
PL
mlieko
1
hrnček
cmár
85
g
rozpustené maslo
468
g
hladká múka
1
balíček
sušené droždie
71
g
kryštálový cukor
1
KL
soľ
3
ks
vajce
Na potretie:
2
PL
rozpustené maslo
1
PL
hrubá morská soľ
3
PL
nasekaná petržlenová vňať
postup
1.
Suroviny na cesto vložíme do pekárne na chlieb v poradí akom sú napísané. Pekáreň zavrieme, zvolíme cyklus na miesenie cesta a necháme ho vymiesiť. Potom cesto vyberieme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 16 približne rovnakých častí.
2.
Z každej časti cesta urobíme guľku, ktorú uložíme na plech vymastený maslom. Prikryjeme ich a necháme kysnúť približne 45 minút. Medzitým rúru vyhrejeme na 190°C a rozpustené maslo zmiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou.
3.
Buchty vložíme do rúry a pečieme približne 20 minút. Upečené ich potrieme rozpusteným maslom, posypeme soľou a nasekanou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.