Pridať recept

Škoricové osie hniezda s pomocou domácej pekárne

Škoricové osie hniezda s pomocou domácej pekárne
Zdroj: dreamstime
12
porcií
20
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

3/4 KL
soľ
1/8 KL
mletá škorica
2,5 KL
sušené droždie
3/4 hrnček
hrozienka

Plnka:

1 hrnček
hnedý cukor
2 KL
mletá škorica
3 PL
rozpustené maslo

Poleva:

1 hrnček
práškový cukor
1/2 KL
vanilkový extrakt
2 PL
mlieko
1 štipka
soľ

postup

1.
Všetky suroviny na cesto v danom poradí vložíme do domácej pekárne a pomocou programu na miesenie cesta vymiesime hladké nelepivé cesto. Medzitým si pripravíme plnku. Rozpustené maslo dáme bokom a mletú škoricu zmiešame s cukrom.
 
2.
Keď je cesto hotové, prikryjeme ho čistou utierkou a necháme ho 10 minút odpočívať. Potom cesto preložíme na pomúčenú kuchynskú dosku a vyvaľkáme z neho obdĺžnik s rozmermi 40 x 50 cm.
3.
Cesto potrieme rozpusteným maslom a posypeme škoricovou plnkou. Potom cesto zvinieme, roládu nakrájame na 12 rovnakých kúskov a osie hniezda uložíme na vymastený plech vedľa seba. Prikryjeme ich utierkou a necháme cca 30 minút kysnúť.
4.
Rúru vyhrejeme na 200°C a keď sú hniezda vykysnuté vložíme ich do rúry a necháme cca 15 minút piecť. Medzitým zmiešame práškový cukor, vanilkový extrakt, mlieko a štipku soli. Touto polevou polejeme ešte horúce osie hniezda.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
13.1.2019 11:47 | |
+5 -0
A kde je muka?