Pridať recept

Citrónovo-makové cupcakes s jahodovým krémom plnené domácou marmeládou

Citrónovo-makové cupcakes s jahodovým krémom plnené domácou marmeládou
Zdroj: Hera

ingrediencie

Korpus

115 g
Hera maslova prichuť
100 g
kryštálového cukru
30 g
domáceho vanilkového cukru
3 ks
stredne veľkých vajec
60 ml
vlažného mlieka
100 g
preosiatej hladkej múky
95 g
polohrubej múky
štipku soli
2 ČL
prášku do pečiva
kôra z 2 citrónov a šťava z nich
20 g
maku

Jahodový krém

160 g
syru Philadelphia alebo iného smotanového syra
40 g
Hera maslova prichuť
320 g
práškového cukru
3 veľké jahody nakrájané na malé kocky

Domáca jahodová marmeláda

1/2 ČL
kyseliny citrónovej
800 g
kryštálového cukru
500 g
jahôd
1 ks
Pektogel alebo iný želírovací prípravok

postup

Pečenie je radosť, o ktorú sa stojí zato podeliť. O to viac, keď ide o kombináciu vlastnoručne napečených sladkých dobrôt s čerstvými sladučkými jahodami! Urobte svojim najbližším radosť a prekvapte ich jahodovým zákuskom.
1.
Postup: Rúru necháte predhriať na 175 °C. Zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť vyšľaháte do peny. Potom postupne prisypávate preosiaty cukor pokiaľ nebude pena hladká. Potom vmiešate celé vajce, vždy zamiešavate jedno po druhom. V ďalšej mise zmiešaním múky, soli a prášku do pečiva vytvoríte sypkú zmes. Tú do cesta postupne zapracovávate striedavo s vlažným mliekom pokiaľ nebude cesto dostatočne hladké. Cesto príliš dlho nešľahajte, iba dokiaľ sa ingrediencie pekne spojili. Pridáte kôru aj šťavu z citróna a nakoniec mak. Košíčky ihneď plníte do 3/4 a dáte piecť. Hneď ako sú košíčky upečené, necháte ich ešte 5 minút v plechu na pečenie alebo v košíčkoch, a potom ich premiestnite na chladiacu mriežku.
 
2.
Domáca jahodová marmeláda: Jahodový pretlak varíte 10 minút od bodu varu. Pridáte ostatné suroviny a varíte ešte 10 minút. Teplou jahodovou marmeládou naplníte suché poháriky a uzavriete vrchnákomkom. Poháre s jahodovou marmeládou otočíte hore dnom a necháte vychladnúť.
3.
Jahodový krém: Zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť vyšľaháte do hladkej, nadýchanej peny, a postupne pridávate preosiaty práškový cukor, pokiaľ nie je pena jednoliata a hladká. Potom postupne pridávate smotanový syr. Nakoniec ručne vmiešate nadrobno nakrájané jahody.
4.
Po vychladnutí urobíte do vrchnej časti košíčka vykrajovačom jamôčku, ktorú naplníte domácou marmeládou. Pomocou cukrárenského vrecka a špičky nanesiete vychladený krém.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať