Sušené RAW jablkové krekry
ingrediencie
postup
Najskôr som skúšala napodobniť lahôdku z obchodu – jadierkové tyčinky zlepené melasou a trstinovým cukrom, ale zabudla som na ne v rúre a zhoreli mi Tak som namiešala novú zmes, spojila ju jablkami a poukladala do sušičky. Mám Sedonu, je spoľahlivá a sama sa vypne. Aj keď sa začítam do knihy. Výsledok ma prekvapil, chutil celej rodine aj kamarátom a teraz sa chystám na ďalšiu várku a naplním všetkých 6 šuplíkov sušičky.
Na kolieska v priemere 6 cm, ktoré som tvarovala cez vykrajovačku som spotrebovala asi 4 veľké červené jablká, boli dozreté a šťavnaté. Preto si najskôr nastrúhajte jablká a až potom pridávajte jadierka, lebo jabĺčka môžu mať rôznu vlhkosť.
Treba ich rýchlo spracovať do cesta s jadierkami a škoricou aby nepustili veľa šťavy do misky. Ľan som vymixovala, funguje ako lepidlo pre ingrediencie.
Vymixovala som aj tretinu tekvicových jadierok. Konzistencia tak lepšie držala pokope. Primiešaním agáve sladidla sa celá zmes zlepí.
Do sušičky si musíte dať fóliu na sušenie, aby sladidlo nestekalo medzi šuplíkmi. Sušila som v priemere 1 cm hrubé a cca 6cm priemer kolieska asi 15h. Sušička vám umožni raw sušenie, teda zachovanie živín a sušiť môžete pri 45 C°. Možno kvôli vlhkosti jabĺk budete musieť sušiť dlhšie. Ak vám nejde o raw, pridajte teplotu v sušičke na maximum.
TIP: tieto krekry sú plné proteínov a sacharidov, ale v naturálnej forme. Sú vhodné pre aktívne deti a samozrejme aj dospelákov.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.