Pridať recept

FOTORECEPT: Bravčové plátky s olivovo-tymiánovou omáčkou

Fotorecept: Bravčové plátky s olivovo-tymiánovou omáčkou
Zdroj: hanus_prg
4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
bravčové stehno

Marináda

100 g
olivy čierne
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
1 PL
soľ
2 PL
čerstvý tymián
3 PL
kremžská horčica
5 PL
olivový olej
soľ
2 dl
sójové mlieko

postup

Fotorecept: Bravčové plátky s olivovo-tymiánovou omáčkou
Fotorecept: Bravčové plátky s olivovo-tymiánovou omáčkou
Zdroj: hanus_prg
 
1.
Najskôr si pripravíme marinádu. Čierne olivy nakrájame na tenké pásiky, cibuľu na malé kocky a cesnak rozpučíme.
Fotorecept: Bravčové plátky s olivovo-tymiánovou omáčkou
Fotorecept: Bravčové plátky s olivovo-tymiánovou omáčkou
Zdroj: hanus_prg
 
2.
Do misky pridáme nakrájané olivy, cibuľu, cesnak, horčicu, olivový olej, soľ a nasekaný čerstvý tymián.
Fotorecept: Bravčové plátky s olivovo-tymiánovou omáčkou
Fotorecept: Bravčové plátky s olivovo-tymiánovou omáčkou
Zdroj: hanus_prg
3.
Všetko spolu premiešame.
Fotorecept: Bravčové plátky s olivovo-tymiánovou omáčkou
Fotorecept: Bravčové plátky s olivovo-tymiánovou omáčkou
Zdroj: hanus_prg
4.
Mäso nakrájame na tenké plátky a podľa potreby ho trochu naklepeme. Každý plátok mäsa z oboch strán osolíme. Nakrájané plátky mäsa zmiešame s marinádou a uložíme na noc do chladničky.
Fotorecept: Bravčové plátky s olivovo-tymiánovou omáčkou
Fotorecept: Bravčové plátky s olivovo-tymiánovou omáčkou
Zdroj: hanus_prg
5.
Na druhý deň si na troche oleja zprudka osmažíme každý plátok mäsa.
Fotorecept: Bravčové plátky s olivovo-tymiánovou omáčkou
Fotorecept: Bravčové plátky s olivovo-tymiánovou omáčkou
Zdroj: hanus_prg
6.
Mäso potom zalejeme vodou, prikryjeme a necháme dusiť hodinu a pol.
Fotorecept: Bravčové plátky s olivovo-tymiánovou omáčkou
Fotorecept: Bravčové plátky s olivovo-tymiánovou omáčkou
Zdroj: hanus_prg
7.
Keď bude mäsa mäkké, vyberieme ho na tanier a omáčku rozmixujeme dohladka. Omáčku zahustíme horúcim mliekom. Mäso vrátime späť do panvice, zalejeme omáčkou a ešte cca 5 minút povaríme na miernom plameni. Podávame so zemiakmi alebo ryžou. Dobrú chuť!
Fotorecept: Bravčové plátky s olivovo-tymiánovou omáčkou
Fotorecept: Bravčové plátky s olivovo-tymiánovou omáčkou
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
forgacova.mcentrum.sk42
19.12.2015 22:23 | |
+0 -1
mm
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...