Pridať recept

Bravčové mäso plnené jablkami a brusnicami

Bravčové mäso plnené jablkami a brusnicami
Zdroj: dreamstime
4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4
bravčové karé
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej
2 ks
jablko
1 hrnček
brusnice
1 PL
krytálový cukor
1 štipka
mletá škorica
100 ml
suché biele víno

postup

1.
Jablká ošúpeme, nastrúhame, posypeme cukrom, škoricou a v panvici na rozpálenom oleji sprudka opečieme. Pridáme brusnice a zmes odstavíme.
 
2.
Bravčové mäso umyjeme, osušíme, naklepeme, dochutíme soľou a korením. Na vrch mäsa uložíme ovocnú zmes, mäso zvinieme a konce spojíme grilovacou ihlou, prípadne niťou. Závitky sprudka opečieme v panvici na rozpálenom oleji.
3.
Prilejeme biele víno, prikryjeme ich a vo vyhriatej rúre pečieme domäkka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
TOP
Najlepšie recepty na nedeľný obed s domácou knedľou: Overené FINTY priamo od pani kuchárky na krásne
Najlepšie recepty na nedeľný obed s domácou knedľou: Overené FINTY priamo od pani kuchárky na krásne nadýchanú knedľu, nelepí sa a nikdy nespľasne!
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes variť? Pripravili sme si pre vás výborné recepty, v ktorých hrá hlavnú úlohu...