Pridať recept

Kuracie prsia so špargľou

2
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
kuracie prsia
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 KL
korenie na hydinu
1 strúčik
cesnaku
2 PL
olej
60 g
špargľa
1 ks
šalotka
20 g
maslo
50 ml
smotana na šľahanie
50 g
údený syr
1 ks
jarná cibuľka

postup

1.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, zľahka naklepeme, dochutíme soľou a koreninami. Potrieme olejom zmiešaným s prelisovaným cesnakom a necháme chvíľu odstáť. Potom mäso z oboch strán opečieme v panvici na rozpálenom oleji.
 
2.
V panvici na rozpálenom masle opražíme nadrobno nakrájanú šalotku. Prilejeme smotanu na varenie, strúhaný syr a zmes necháme rozpustiť. Omáčku dochutíme soľou, korením a medzitým špargľu uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka.
3.
Do omáčky vmiešame nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, prelejeme ňou kuracie prsia, špargľu a podávame s pečenými zemiakmi alebo ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Začala sa sezóna špargle, jednej z najžiadanejších jarných druhov zeleniny. Hoci jej cena môže byť...
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Nastala sezóna špargle. Povieme vám, prečo by ste ju mali jesť a čo si z nej pripraviť.
Vyhadzujete konce špargle? Je to obrovské plytvanie. Takto ich môžete použiť
Vyhadzujete konce špargle? Je to obrovské plytvanie. Takto ich môžete použiť
Špargľa je veľmi jemná, ale má tvrdé, drevnaté stonky. Väčšina ľudí ich odreže alebo odtrhne a vyhodí. To...