Pridať recept

Lazane s brokolicou

ingrediencie

250 g
lasagne
500 g
brokolica
1/2 ks
cibuľa
2 PL
olivový olej
50 g
šunka
50 g
parmezán
podľa chuti
soľ

Bešamelová omáčka

50 g
maslo
800 ml
mlieko
1,5 PL
kukuričná múka
trochu
soľ
trochu
strúhaný muškátový oriešok

postup

Brokolica podobne ako kapusta patrí medzi hlúbovú zeleninu. Z brokolice sa využívajú stonky s tmavozelenými ružicami, ktoré sú natesno natlačené vedľa seba, ale nie tak veľmi ako pri karfiole. Má vysoký obsah vody, minerálov, karoténu a vitamínu C.
1.
Plátky lazaní uvaríme podľa návodu na obale. Brokolicu umyjeme, oddelíme stonky a podusíme v hrnci s malým množstvom vody, aby sa nerozvarila, ale zostala trochu tvrdšia. Uvarenú brokolicu scedíme.
 
2.
Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a na oleji upražíme do zlatista. Pridáme brokolicu, na malé kúsky nakrájanú šunku, osolíme podľa chuti a opražíme.
3.
Na prípravu bešamelovej omáčky rozpustíme v menšom hrnci maslo a pridáme 700 ml mlieka. Osolíme, ochutíme muškátovým orieškom a privedieme do varu. V 100 ml mlieka rozpustíme kukuričnú múku a za stáleho miešania vylejeme do omáčky. Miešame, až kým omáčka nezhustne.
4.
Do ohňovzdornej nádoby poukladáme plátky cestoviny, ktoré striedame s uvarenou brokolicou zmiešanou s bešamelovou omáčkou. Vrchný plátok cestoviny posypeme strúhaným parmezánom a dáme zapiecť do rúry na 180 °C.
5.
Tip: Ak chceme uvariť vegetariánsky pokrm, namiesto šunky môžeme pridať iný druh zeleniny, napríklad baklažán alebo cuketu, a pripravíme rovnako výborné jedlo.
6.
Naša rada: Aby sa nám brokolica uvarila rovnomerne, stonky nakrájame na približne rovnako veľké časti. Tvrdšie stonky sa varia dlhšie než mäkké ružice, ktoré sa môžu rozvariť.
7.
Recept je z knihy Zo záhrady do kuchyne
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Originál lasagne
Kamarátka priniesla recept na najlepšie lasagne! Túto FINTU vám doteraz nikto neprezradil, používajú ju všetci šéfkuchári
Talianska špecialita, ktorou nepohrdne ani ten najväčší gurmán. Viete, ako pripraviť originál lasagne a v čom...
Pravé talianske lasagne: Overený recept a užitočné rady, aby boli vaše lasagne vždy perfektné!
Pravé talianske lasagne: Overený recept a užitočné rady, aby boli vaše lasagne vždy perfektné! Plus ďalšie recepty na obľúbené cestoviny
Lasagne sú jedným z najpopulárnejších cestovinových jedál na svete. Ich príprava však so sebou nesie množstvo...