Pridať recept

Nákyp zo zemiakovej kaše s mäsom

ingrediencie

800 g
zemiaky
podľa chuti
soľ
50 g
maslo
300 ml
mlieko
150 g
ementál
2 ks
vajce
trochu
nasekaná petržlenová vňať
trochu
mleté čierne korenie
trochu
maslo na vymastenie formy
trochu
strúhanka na vysypanie formy
1 ks
žĺtok na potretie
500 g
pečené kuracie mäso

postup

1.

Zo zemiakov uvarených v posolenej vode pripravíme s maslom a mliekom kašu, vmiešame do nej na kocky pokrájaný ementál, žĺtky, pokrájanú petržlenovú vňať, podľa chuti posolíme a okoreníme. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.

 
2.

Na spodok maslom vymastenej a strúhankou vysypanej hlbšej zapekacej misy uložíme pečené kuracie mäso.

3.

Zemiakovú zmes dáme na kuracie mäso, vidličkou urobíme na povrchu ozdobné ryhy a potrieme žĺtkom rozšľahaným s troškou vody. V predhriatej rúre pečieme 15-20 min., kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...