Pridať recept

Zemiaky zapečené s brokolicou a mrkvou

Zemiaky zapečené s brokolicou a mrkvou
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

400 g
brokolica
2 ks
mrkva
podľa chuti
soľ
800 g
uvarené zemiaky v šupke
trochu
mleté čierne korenie
trochu
maslo na vymastenie
1 strúčik
cesnaku
2 ks
vajce
250 ml
smotana
1 štipka
strúhaný muškátový oriešok
trochu
petržlenová vňať

postup

1.

Brokolicu rozoberieme na ružičky, mrkvu pokrájame na rezančeky a v malom množstve vody podusíme do polomäkka. Zeleninu scedíme a necháme odkvapkať.

 
2.

Uvarené zemiaky ošúpeme a pokrájame na plátky. Zeleninu premiešame so zemiakmi, posolíme a okoreníme. Zapekaciu misu potrieme maslom zmiešaným s pretlačeným cesnakom a naplníme zmesou zemiakov a zeleniny.

3.

Zalejeme rozšľahanými vajcami zmiešanými so smotanou, muškátovým orieškom, pokrájanou petržlenovou vňaťou, soľou a trochou čierneho korenia. Misu vložíme do predhriatej rúry a zapekáme asi 30 min. Potom posypeme strúhaným syrom zmiešaným s petržlenovou vňaťou a zapečieme dozlatista.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.