Zemiakové knedličky
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
uvarené zemiaky v šupke
1/2
KL
soľ
50
g
škrobová múčka
150
g
hrubá krupica
1
ks
vajce
150
g
hrubá múka
postup
1.
Uvarené zemiaky ošúpeme, necháme vychladnúť a potom ich nastrúhame na dosku. Posolíme, pridáme škrobovú múčku, krupicu, doprostred rozbijeme vajce a za postupného pridávania múky vypracujeme pevné cesto.
2.
Cesto rozdelíme na rovnaké časti a sformujeme malé guľôčky. Vložíme do vriacej posolenej vody a pomaly varíme asi 10 min. Uvarené knedličky vyberieme a podávame ochutené podľa chuti.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.