Pridať recept

Opečené zemiakové šúľance nasladko

Opečené zemiakové šúľance nasladko
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

800 g
uvarené zemiaky v šupke
1/2 KL
soľ
50 g
škrobová múčka
150 g
hrubá krupica
1 ks
vajce
150 g
hrubá múka
trochu
masť
podľa chuti
mletý mak
podľa chuti
strúhanka
podľa chuti
strúhaný perník

postup

1.

Uvarené zemiaky ošúpeme, necháme vychladnúť a potom ich nastrúhame na dosku. Posolíme, pridáme škrobovú múčku, krupicu, vajce a za postupného pridávania hrubej múky vypracujeme pevné cesto.

 
2.

Z cesta urobíme šúľance, ktoré varíme v posolenej vode 5-8 min. Scedíme, necháme odkvapkať a opečieme dozlatista na masti.

3.

Podávame ich posypané makom, nasucho opraženou strúhankou alebo strúhaným perníkom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Šúľance
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Zemiakové šúľance a guľky
K tradičným a stále obľúbeným pokrmom patria aj šúľance alebo guľky zo zemiakového cesta. Tieto jedlá sa...
Troch kráľov pohostite šúľancami: Rodinná tradícia v podobe sladkého obeda, u nás nesmú chýbať!
Troch kráľov pohostite šúľancami: Rodinná tradícia v podobe sladkého obeda, u nás nesmú chýbať!
Na Troch kráľov už máme všetci sladkého akurát dosť. Ale čo tak obzrieť sa do minulosti, kedy gazdinky...