Zemiakové "škubánky"
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
zemiaky
trochu
soľ
150
g
polohrubá múka
trochu
maslo
podľa chuti
mletý mak
podľa chuti
cukor na posypanie
postup
1.
Ošúpané pokrájané zemiaky uvaríme v posolenej vode takmer domäkka. Vodu z nich zlejeme do hrnca a odložíme.
2.
Zemiaky roztlačíme a obrátenou vareškou urobíme do nich niekoľko otvorov až po dno hrnca. Zasypeme ich múkou, zalejeme asi polovicou horúcej vody zo zemiakov, prikryjeme a necháme na teplom mieste pariť asi 15 min.
3.
Nadbytočnú vodu scedíme a zemiaky s múkou vareškou vypracujeme dohladka. Lyžicou namočenou do horúceho masla vykrajujeme väčšie halušky, ukladáme na tanier, pokvapkáme rozohriatym maslom a posypeme makom a cukrom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.