Zemiakové halušky s bryndzou
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
uvarené zemiaky v šupke
1
ks
vajce
120
g
hrubá múka
trochu
soľ
trochu
maslo
podľa chuti
bryndza
podľa chuti
slanina
postup
1.
Zemiaky ošúpeme, necháme vychladnúť a postrúhame najemno. Zmiešame s vajcom, soľou a pridáme toľko múky, aby sme získali pevné cesto.
2.
Z cesta vykrajujeme lyžicou halušky, ktoré vkladáme do vriacej posolenej vody. Len čo vyplávajú, scedíme ich a pomastíme maslom. Podávame poliate bryndzou a s oškvarenou slaninou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.