Liptovské bryndzové halušky
stredná
náročnosť
ingrediencie
750
g
zemiaky
podľa chuti
soľ
300
g
hladká múka
150
g
bryndza
100
g
slanina
postup
1.
Ošúpané zemiaky postrúhame, posolíme a pridáme múku a dôkladne ho premiešame. Cesto pretláčame cez sito s veľkými otvormi do vriacej posolenej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, vyberieme ich dierkovanou naberačkou.
2.
Na tanieri halušky premiešame s bryndzou a polejeme vyškvarenou slaninou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.