Pridať recept

FOTORECEPT: Domáca krtkova torta

8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajce
160 g
cukor
140 g
hladká múka
15 g
kakao
1 KL
prášok do pečiva DrOetker
50 ml
olej
10 kvapiek
rumová aróma DrOetker

Plnka

3 ks
banán
2 hrste
jahody
250 ml
mlieko
1 ks
Zlatý klas Dr.Oetker
250 g
tvaroh
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
1 ks
kyslá smotana
1 ks
šľahačková smotana
75 g
čokoládové hobliny

postup

1.

Upečieme si kakaové cesto. Bielka vyšľaháme s cukrom. Postupne pridávame žĺtky, olej a podľa chuti pár kvapiek rumovej arómy. Na záver primiešame múku s kypriacim práškom a kakaom.

Fotorecept: Domáca krtková torta
Fotorecept: Domáca krtková torta
Zdroj: helkahelenka
 
2.

Pečieme asi 25 minút pri 170 stupňoch.

Fotorecept: Domáca krtková torta
Fotorecept: Domáca krtková torta
Zdroj: helkahelenka
3.

Keď upečený koláč vychladne, lyžičkou vydlabene stred a cesto si odložíme. Prekrojené banány naukladáme na spodok cesta a na to dáme jahody.

Fotorecept: Domáca krtková torta
Fotorecept: Domáca krtková torta
Zdroj: helkahelenka
4.

Na plnku si najprv uvaríme zlatý klas s mliekom a necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme kyslú smotanu a vychladnutý puding. Potom pridáme čokoládové hobliny a na záver zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku. Krém natrieme na ovocie.

Fotorecept: Domáca krtková torta
Fotorecept: Domáca krtková torta
Zdroj: helkahelenka
5.

Plnku posypeme mrveničkou z vydlabanej torty.

Fotorecept: Domáca krtková torta
Fotorecept: Domáca krtková torta
Zdroj: helkahelenka
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať