Pridať recept

Ríbezľové galette

ingrediencie

310 g
hladká múka
220 g
maslo
1 štipka
soľ
6 PL
studená voda
1 KL
prášok do pečiva Dr.Oetker
1 ks
kôra z citróna
1 ks
vanilkový cukor Dr Oetker
1 ks
vajce na potretie
1 trochu
hnedý cukor na posypanie
podľa chuti
ríbezle alebo iné drobné ovocie

postup

1.
V kuchynskom robote zmiešame múku, vychladené maslo, kypriaci prášok, soľ, kôru z citróna a keď nám pripomínajú štruktúrou vlhký piesok pridáme 6 lyžíc ľadovej vody. Na pomúčenej doske rýchlo spracujeme rukou cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na 1 hodinu.
 
2.
Z cesta potom urobíme niekoľko bochníčkov. Každý rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm do tvaru kruhu s priemerom 10-15cm. Vyvaľkané kruhy prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3.
Na každý kruh nasypeme trošku vanilkového cukru a naukladáme ovocie. Po obvode ale necháme cca 2-3cm okraj bez ovocia, ten potom prehneme po celom obvode smerom do stredu cez náplň. Rozšľahaným vajíčkom potrieme zahnutý okraj a ten posypeme troškou hnedého cukru.
4.
Rúru predhrejeme na 200stupňov, po vložení plechu znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme cca 25 minút. Pred podávaním môžme poprášiť práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
10.8.2016 11:20 | |
+1 -1
Vyskúšala som a celá rodina sme si pochutili. Cesto je naozaj výborné. Krehké, jemné... ODPORÚČAM.