Biskupský chlebíček
6
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vaječný bielok
100
g
hladká múka
180
g
práškový cukor
100
g
mleté vlašské orechy
150
g
kandizované ovocie (podľa chuti)
postup
1.
Rúru si vyhrejeme na 150°C a formu na chlebík si vystelieme papierom na pečenie, prípadne vymastíme maslom.
2.
Bielka dáme do misky a začneme šľahať. Keď už začnú tuhnúť, pomaly po lyžiciach primiešame cukor a ďalej šľaháme, až dokým nedostaneme tuhý lesklý sneh. Orechy zmiešame s kandizovaným ovocím a pridáme do bielkovej hmoty, nakoniec do nej vmiešame múku.
3.
Cesto vylejeme do formy, povrch uhladíme a chlebíček vložíme do rúry piecť na cca 45 minút.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.