Pridať recept

Teľací steak s fazuľkou

ingrediencie

600 g
teľacie mäso
15 g
hladká múka
30 g
olej
40 g
maslo
podľa chuti
vývar z kostí, zelená fazuľka, soľ

postup

Z mäsa odrežme 4 rezne, ktoré jemne naklepeme. Okraje narežeme, osolíme a zľahla obalíme múkou. Spočiatku opekáme na horúcom oleji, potom pridáme polovicu masla a chvíľu podusíme, trochu podlejeme vývarom a udusíme. Vo výpeku orestujeme fazuľku a podávame ju so steakom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krájate mäso priečne cez vlákna alebo pozdĺž nich?
Soliť či nesoliť mäso pred pečením? Odpoveď vás určite prekvapí!
Mali by ste steak či nedeľnú pečienku osoliť pred alebo po upečení? Je to otázka, v ktorej sa rozchádzajú...
Toto by vám nikdy nenapadlo! Málo známy trik na šťavnaté mäso, prečo to teda každý to robí naopak?
Toto by vám nikdy nenapadlo! Málo známy trik na šťavnaté mäso, prečo to teda každý robí naopak?
Prudké opečenie je najobľúbenejší spôsob prípravy mäsa. Týmto spôsobom môžeme dosiahnuť chrumkavosť,...
Zelená fazuľka
Je potrebné zelenú fazuľku pred varením umyť? Toto by mal vedieť každý!
Sezóna zelenej fazuľky je v plnom prúde a mali by ste ju využiť. Táto zelenina je veľmi zdravá,...
Zelená fazuľka
Všetko o zelenej fazuľke: Ako ju pestovať, nakupovať a čo z nej pripraviť
Zelené fazuľky sú nevyhnutnou súčasťou mnohých záhrad a kuchýň. Pestovali ich už naši pra-pra-starí...
Grilled Juicy Beef Steak
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Rada, ako správne ugrilovať mäso a tiež tipy s čím ho padávať, aby ste si pochutnali na výbornom grilovanom...