Čerešňový džem
10
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
čerešne (odkôstkované)
500
g
kryštálový cukor
1
ks
Gelfix Extra 21 DrOetker
postup
Varila som džemík z čerešní.
1.
Odkostkované čerešne zasypem cukrom, nechám postáť. Trocha cukru odoberiem na zmiešanie do želírovacieho prípravku.
2.
Varíme. Potom ponorným mixérom čerešne rozmixujeme, nie dohladka, máme radi aj kúsky ovocia v džeme.
3.
Zmiešame želírovací prípravok do ostatku cukru a ku koncu varenia vmiešame....postupujeme podla návodu na obale.
4.
Hotový džem nalejeme do pripravených pohárikov, a uložíme do tepla, pod deku.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.