Pridať recept

Pavlova torta s čokoládou a ovocím

8
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vaječný bielok
230 g
práškový cukor
2 PL
kakao
1 KL
biely ocot
1 KL
kukuričný škrob
500 ml
smotana na šľahanie
500 g
čerstvé ovocie

postup

1.
Rúru si pred pečením zapneme na 180°C a plech vystelieme papierom na pečenie. Môžeme naň predkresliť kruh, aby bola torta krásne okrúhla.
 
2.
Práškový cukor preosejeme, jednu lyžicu zmiešame s kakaom a kukuričným škrobom. V miske začneme šľahať bielka, pridáme ocot a keď už začnú tuhnúť, po lyžici prisypávame práškový cukor. Nakoniec pridáme kakaovú zmes. Sneh by mal byť lesklý a tuhý.
3.
Teplotu v rúre znížime na 150°C a lyžicou opatrne navrstvíme cesto do kruhu na predpripravený papier. Tortu vložíme do rúry a pečieme ju cca 60 minút. Počas pečenia rúru neotvárame, až po dopečení ju trochu pootvoríme a necháme ešte aspoň hodinu tam vychladnúť.
4.
Smotanu vyšľaháme na tuhý šľahačku a ovocie si očistíme. Vychladnutú tortu potrieme šľahačkou a ozdobíme ovocím podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať