Pridať recept

Vylepšená krtkova torta

10
porcií
150
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus:

4 ks
vajce
200 ml
olej
200 ml
smotana na šľahanie
100 g
múka
100 g
kukuričný škrob
1 PL
kakao
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
200 g
práškový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor

Krém 1:

250 g
syr Mascarpone
250 ml
smotana na šľahanie
5 PL
práškový cukor
100 g
nastrúhaná čokoláda
trochu
Nutella
4 ks
banán

Krém 2:

100 g
kvalitná horká čokoláda
100 g
mliečna čokoláda
100 g
zmäknuté maslo
100 ml
smotana na šľahanie
trochu
kakao na posypanie

postup

1.
Okrúhlu formu vystelieme papierom na pečenie a boky potrieme maslom. Rúru si dáme vyhriať na 180°C.
 
2.
V miske zmiešame múku, kukuričný škrob, kypriaci prášok do pečiva a kakao. Vajíčka vyšľaháme s cukrami do peny, potom primiešame smotanu na šľahanie. Striedavo primiešavame sypkú zmes a olej. Hotové cesto by malo byť riedke. Prelejeme ho do formy a vložíme na cca 50 minút piecť do rúry. V polovici pečenia korpus prikryjeme, aby sa nespálil.
3.
Najskôr si pripravíme svetlý krém. Smotanu vyšľaháme do tuha. Mascarpone vymiešame s cukrom, primiešame šľahačku a postrúhanú čokoládu. Banán olúpeme a pozdĺžne prekrojíme.
4.
Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na dve rovnaké časti. Prvý plát potrieme Nutellou, uložíme naň banány a natrieme svetlý krém. Na vrch pritlačíme druhý plát korpusu a takto pripravenú tortu vložíme stuhnúť do chladničky.
5.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a pridáme ju k čokoláde. Ak bude krém príliš tekutý, vložíme ho stuhnúť do chladničky na pol hodinu. Celú tortu potrieme čokoládovým krémom a vrch zaoblíme, aby to vyzeralo ako kopček. Tortu uložíme na noc do chladničky a pred podávaním ju posypeme kakaom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať