Tradičné linecké koláčiky
110
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
hladká múka
200
g
maslo
100
g
práškový cukor
2
ks
vaječný žĺtok
1
PL
citrónová kôra
1
balíček
vanilkový cukor
podľa chuti
džem na natretie
postup
1.
Múku preosejeme s cukrom do misky. Pridáme na kocky nakrájané maslo, žĺtky, citrónovú kôru a rukami spracujeme tuhšie cesto. Zabalíme ho do fólie a vložíme na pol hodinu do chladničky.
2.
Potom cesto z chladničky vyberieme, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho napríklad srdiečka.
3.
Vždy musia mať párny počet a polovica z nich musí mať vyrezaný stred.
4.
Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 170°C pár minút.
5.
Upečené koláčiky necháme vychladnúť a potom ich spojíme ľubovoľným džemom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.