Pridať recept

Jahodové cupcakes

12
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hladká múka
100 g
trstinový cukor
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ
1 balíček
vanilkový cukor
2 ks
vajce
200 g
jogurt
trochu
mlieko
85 g
rozpustené maslo
100 g
jahody

Krém:

300 g
syr Mascarpone
4 PL
práškový cukor
1 kvapka
vanilkový extrakt
6 ks
jahody

postup

1.
Vajíčka vyšľaháme do peny, vmiešame jogurt, rozpustené maslo a trošku mlieka. V druhej miske zmiešame obe múky, vanilkový a trstinový cukor, kypriaci prášok do pečiva a štipku soli. Obe zmesi spolu premiešame a nakoniec vmiešame rozmixované jahody.
 
2.
Cestom do 2/3 naplníme košíčky na muffiny. Vložíme ich do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 20 minút. Upečené ich necháme vychladnúť.
3.
Medzitým vymiešame krémový syr s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom. Jahody očistíme a rozkrojíme napoly. Hotovým krémom pomocou cukrárenského vrecka ozdobíme vychladnuté cupcakes a na vrch uložíme rozpolené jahody.
4.
Cupcakes sa skladujú v chlade a vyberú cca 30 minút pred jedením.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať