Pridať recept

Nahá čokoládová torta

8
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

250 ml
voda
125 g
maslo
35 g
kakao
300 g
hladká múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
400 g
krupicový cukor
2 ks
vajce
125 ml
kefír
1 KL
vanilkový extrakt

Krém:

250 ml
smotana na šľahanie
500 g
kvalitná horká čokoláda
140 g
maslo

postup

1.
Rúru si pred prípravou dáme vyhriať na 160°C. Do menšieho hrnca nalejeme vodu, pridáme na kocky nakrájané maslo a miešame, dokým sa maslo nerozpustí na miernom ohni. Prisypeme kakao a opäť miešame. Do misy nasypeme múku, kypriaci prášok do pečiva a cukor. Prilejeme kakaovú zmes a opatrne ju zašľaháme do cesta. Nakoniec vmiešame vajíčka, kefír a vanilkový extrakt.
 
2.
Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Dve formy na tortu si vymastíme maslom, vysypeme múkou a naplníme ich cestom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 25 minút. Korpusy vyskúšame špajdľou, či sú úplne hotové. Upečené ich necháme vychladnúť a každý z nich rozrežeme na dve ďalšie časti.
3.
Medzitým si pripravíme čokoládový krém. Vo vodnom kúpeli ohrejeme smotanu s maslom a rozlámanou čokoládou. Miešame, dokým krém nie je úplne hladký, odstavíme ho a necháme vychladnúť.
4.
Prvý korpus si uložíme na servírovaciu podložku, potrieme ho čokoládovým krémom, priložíme druhý plát a takto pokračujeme až na vrch torty. Zvyšným krémom potrieme nielen povrch ale aj okraje a tortu necháme ako keby neuhladenú. Vložíme ju aspoň na noc stuhnúť do chladničky.
5.
Pred podávaním ju môžeme ozdobiť živými kvetmi, posypať čokoládou alebo čerstvým ovocím. Fantázii sa medze nekladú.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať