Pridať recept

Estónsky škoricový koláč - Kringel

8
porcií
150
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
hladká múka
1 štipka
soľ
150 ml
mlieko
15 g
droždie
30 g
maslo
1 ks
vaječný žĺtok
1 PL
cukor

Plnka:

200 g
maslo
30 g
mletá škorica
100 g
krupicový cukor

postup

1.
Najskôr si do misy nasypeme múku, urobíme do nej jamku, rozdrvíme droždie a prilejeme polovicu vlažného mlieka. Droždie trošku premiešame s múkou a necháme 15 minút kysnúť. Potom pridáme zvyšné mlieko, maslo, cukor, soľ, žĺtok a rukami vypracujeme tuhšie cesto. Uložíme ho do vymastenej misy, prikryjeme a necháme hodinu kysnúť.
 
2.
Potom z cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske veľký plát. Potrieme ho rozpusteným maslom, posypeme škoricou a krupicovým cukrom. Cesto zvinieme na roládu, pozdĺžne ho prekrojíme a konce si spojíme špáradlom. Obe cestá spletáme ako vrkoč a konce spolu poriadne spojíme. Vznikne nám kruh so škoricovým vzorom.
3.
Kringel necháme ešte 20 minút kysnúť na plechu, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Vložíme ho do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C pečieme cca 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať