Pridať recept

Dvojfarebný koláč s egrešmi

6
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
hladká múka
125 g
maslo
2 ks
vajce
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
200 ml
mlieko alebo smotana
1 balíček
vanilkový cukor
1 PL
kakao
1 hrnček
egreše

Posýpka:

100 g
polohrubá múka
100 g
cukor
70 g
studené maslo

postup

1.
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a opatrne po jednom vmiešame žĺtky. Na striedačku prisypeme múku a nalejeme smotanu alebo mlieko. Nakoniec do cesta opatrne vmiešame sneh z bielkov a rozdelíme ho na dve rovnaké časti. Do jednej z nich vmiešame kakao.
 
2.
Plech vystelieme papierom na pečenie. Najskôr nalejeme svetlé cesto, potom kakaové a na vrch uložíme egreše. V miske spracujeme všetky suroviny na posýpku, jej základom je dobre vychladené maslo. Posýpku nasypeme na egreše, koláč vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C pečieme cca 45 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať