Pridať recept

Hustá paradajkovo-baklažánová omáčka

Hustá paradajkovo-baklažánová omáčka
Zdroj: Henrieta_Peskovicova

ingrediencie

1 kg
rôznych paradajok, od čerstvých po sterilizované, teda mix
2 ks
veľké žlté papriky aj so semienkami
1 ks
veľká šalotka
3 strúčiky
cesnaku
2 dl
olivový olej
1 ks
menší baklažán ak nebude pružná šupka, tak ju radšej dajte preč
ks
soľ, čierne korenie, čerstvá bazalka a petržlenová vňať

postup

Hustú paradajkovú polievku som už medzi receptami mala, aj omáčku s fazuľou. Teraz skúste takú hustú, že v nej stojí lyžica. A táto sýta kašovitá polievka nemá zachutenie chlebom, akoby ste možno od stredomorcov čakali. Jednoducho je vyredukovaná. A časť sme zjedli k cestovinám, časť ako polievku. Ak by ste ju mierne vymixovali, máte z nej skvelý díp k napríklad sušeným baklažánovým čipsom.

1.

V hlbokej panvici osmahenme cibuľku. Na kocky nakrájanú papriku s jaderníkom, baklažán, paradajky osmahneme a podlejeme trochou vody. Pridáme cesnak podrvený alebo posekaný na kúsky, časť petržlenovej vňaťe, čierne korenie a soľ.

 
2.

Prevaríme a pridáme deci olivového oleja. Varíme pomaly tak, aby šťava nestriekala okolo. Ochutnávame kým šťava nie je podľa vašej chuti, paradajky nemajú byť kyslé. Je to jednoduché ale tak dobré, že si už vlastné obmeny isto domyslíte

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
kubilu
6.7.2015 12:53 | |
+1 -9
Ten olej prerazí všetky chute... (n) a baklažán k tomuto by som ja nedávala... :( :/
Anonymný nick
6.8.2015 23:25 | |
+13 -1
Olivovy olej,ak je kvalitny, chute zvyrazni, Taliani s nim varia stovky rokov :) Ak sa Vam baklazan nepaci, recept si mozete obmenit, alebo ho vobec nepouzit :)
Podobné články
Sviečková na smotane
Sviečková na smotane, Vidiecke kura aj ostro-kyslá hubová. Toto sú najlepšie recepty na omáčky
Vyberáme pre vás najobľúbenejšie omáčky, ktoré sa v našej kuchyni objavujú najčastejšie a sú najobľúbenejšie.
Sviečková na smotane
Nedeľný obed: Najlepšie recepty na šťavnaté mäso s omáčkou, po ktorých sa bude celá rodina zalizovať
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás bohatú ponuku receptov na chutné mäso, ktoré dokonale...
Výborná domáca omáčka z čerstvých paradajok
Výborná, domáca omáčka z čerstvých paradajok: Nielen na cestoviny
Čerstvé paradajky zo záhrady sú fantastické. Vynikajúce sú aj šťavy a varené omáčky z nich. Avšak,...
Cestoviny s omáčkou z čerstvých paradajok
Super rýchle cestoviny v omáčke z čerstvých paradajok: Jednoducho a delikátne ako z talianskej kuchyne
Poslednú várku čerstvých paradajok zo záhradky, môžete použiť na takúto rýchlu a lacnú dobrotu, za ktorú...
Domáci kečup bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Pripravte si domáci kečup z čerstvých paradajok: Bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Každý, kto ochutnal domáce produkty z vlastnoručne dopestovaných alebo farmárskych paradajok vie, že ich chuť...
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.