Pridať recept

Horúca čokoláda na paličke

5
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
kvalitná horká čokoláda
100 g
mliečna čokoláda
30 g
kryštálový cukor
1 PL
pomarančová kôra

postup

1.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s cukrom a pomarančovou kôrou. Čokoládu môžeme ochutiť aj škoricou, zázvorom, perníkovým korením alebo inou kôrou z citrusov.
 
2.
Pripravíme si formičky, do ktorých nalejeme rozpustenú čokoládu. Ak je čokoláda hustejšia do stredu hneď zapichneme paličku, ak je moc tekutá vložíme ju na chvíľu do chladničky a po chvíli tam paličku zapichneme.
3.
Takto pripravené čokoládky na paličke vložíme úplne stuhnúť do chladničky, potom ich vyberieme z formičiek, zabalíme, previažeme a môžeme podávať ako darček.
4.
Paličky s čokoládou zalejeme horúcim mliekom a paličkou miešame dovtedy, kým sa nám čokoláda nerozpustí.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať