Pridať recept

Škoricový koláč zo špaldovej múky

8
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

220 g
špaldová múka
75 g
mleté mandle
100 g
hnedý cukor
1 PL
mletá škorica
1,5 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
sóda bikarbóna
2 ks
vajce
50 g
med
150 ml
olej
250 ml
biely jogurt
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
V jednej miske zmiešame všetky sypké suroviny ako múku, mandle, cukor, škoricu, kypriaci prášok a sódu bikarbónu. V druhej miske vyšľaháme vajíčka s medom, prilejeme olej, jogurt a pomaly primiešame sypkú zmes.
 
2.
Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 175°C a pečieme cca 35 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať