Koláč s marhuľovým krémom
12
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
4
ks
vajce
4
PL
práškový cukor
1
PL
olej
4
PL
polohrubá múka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
soľ
3
PL
marhuľový džem
1,5
balíčky
okrúhle piškóty
Krém:
250
g
zavárané marhule
200
ml
marhuľová šťava
2
PL
rum
1
balíček
Zlatý klas
300
ml
mlieko
50
g
práškový cukor
250
ml
kyslá smotana
2
PL
marhuľový likér
1
balíček
želatína v prášku
postup
1.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, múku, kypriaci prášok, štipku soli a cesto dobre premiešame. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov a hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo alobalom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C cca 35 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť a potrieme marhuľovým džemom.
2.
Zo šťavy si odložíme cca 3 lyžice, zvyšnú zmiešame s rumom. Na koláč rozložíme vedľa seba piškóty, pokvapkáme ich rumovo-marhuľovou vodou a necháme odstáť.
3.
Marhule zbavíme šupky, spolu so zvyšnou šťavou ich vložíme do hrnca a rozmixujeme. Na miernom ich ich privedieme k varu, pridáme Zlatý klas rozmiešaný v mlieku a varíme asi 1 minútu. Zmes odstavíme a necháme vychladnúť.
4.
Túto vlažnú marhuľovú zmes navrstvíme na piškóty a zalejeme ju želé pripraveným podľa návodu. Koláč uložíme najlepšie na noc stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.