Pridať recept

Koláč s marhuľovým krémom

12
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

4 ks
vajce
4 PL
práškový cukor
1 PL
olej
4 PL
polohrubá múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ
3 PL
marhuľový džem
1,5 balíčky
okrúhle piškóty

Krém:

250 g
zavárané marhule
200 ml
marhuľová šťava
2 PL
rum
1 balíček
Zlatý klas
300 ml
mlieko
50 g
práškový cukor
250 ml
kyslá smotana
2 PL
marhuľový likér
1 balíček
želatína v prášku

postup

1.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, múku, kypriaci prášok, štipku soli a cesto dobre premiešame. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov a hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo alobalom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C cca 35 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť a potrieme marhuľovým džemom.
 
2.
Zo šťavy si odložíme cca 3 lyžice, zvyšnú zmiešame s rumom. Na koláč rozložíme vedľa seba piškóty, pokvapkáme ich rumovo-marhuľovou vodou a necháme odstáť.
3.
Marhule zbavíme šupky, spolu so zvyšnou šťavou ich vložíme do hrnca a rozmixujeme. Na miernom ich ich privedieme k varu, pridáme Zlatý klas rozmiešaný v mlieku a varíme asi 1 minútu. Zmes odstavíme a necháme vychladnúť.
4.
Túto vlažnú marhuľovú zmes navrstvíme na piškóty a zalejeme ju želé pripraveným podľa návodu. Koláč uložíme najlepšie na noc stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Polievka
Tip na nedeľný obed: Švédske guľky so smotanou
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Pozostáva z polievky, hlavného jedla a dezertu.
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.
12 overených spojení sviežeho tvarohu a sladkého ovocia
Vybrali sme 12 tvarožníkov, ktoré musíte vyskúšať!
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.